dinsdag 8 mei 2012

Wilfred en Tommy

Afgelopen dagen waren wij, manlief en onze 2 dochters, in Hunsrück, Duitsland op familie bezoek. In een schittend glooiend landschap wonen zij. Het koolzaad bloeide rijkelijk, maar ook mijn geliefde paardebloemen stonden te pronken in de weilanden.
Voor E.(7) en J.(4 jaar) heb ik elk een olifantje gehaakt. Zij kregen de namen Wilfred en Tommy en gingen 's avonds mee in bed.
Voor onze nicht nam ik het patroon van Vera mee. Van haar kreeg ik bollen wol die zij over had van haar gebreide vest, die ze uit het mooie Duiste blad Landlust had gehaald.
Onze nicht werkt veel met keramiek en maakt de mooiste vazen, schalen en serviezen. Wij hebben een workshop boetseren bij haar gevolgd.
Erg leuk om te doen, nadat we het een vorm hadden gegeven, hebben we het geverfd. Waarna zij het 2x in de oven gaat bakken, voor een mooi glanzend geheel. Ben heel benieuwd naar het eind resultaat.

1 opmerking:

  1. Heerlijk om zo'n creatief uitstapje te maken, het klinkt echt heel erg leuk! Die olifantjes... oh, wat zijn ze schattig en vrolijk :)! Wat boffen de kindertjes toch weer! En die wol, om van te smullen, die ziet er superaantrekkelijk uit. Wat ga je er van maken?

    BeantwoordenVerwijderen